2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
20.2 C
Moszkva
Array

Terrortámadás miatt zuhant le az orosz utasszállító a Sínai-félszigeten

Terrortámadás okozta az orosz utasszállító lezuhanását a Sínai-félszigeten, Egyiptomban. A vizsgálatok során robbanóanyagokat találtak a gép roncsain. Alekszandr Bortnyikov a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója és a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK) vezetője tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Rendkívüli híreink:

Bomba robbant az orosz Metrojet légitársaság Sarm-es-Sejk üdülőhelyről Szentpétervárra tartó Airbus A321-es járatán, amely október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten. Az orosz polgári légi közlekedés történelmének legtöbb áldozatot követelő tragédiájában 224 ember vesztette életét. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt. 

Külföldi gyártmányú robbanószerkezetet használtak, mintegy 1-1.5 kilogrammnyi robbanóanyaggal. A detonáció következtében az Airbus A321-es utasszállító repülőgép már a levegőben megsemmisült. Ezeket alátámasztja az is, hogy a gép roncsai nagy területen szóródtak szét.

Putyin megtorlást ígért

Vlagyimir Putyin orosz elnök megígérte, hogy megtalálja a terrortámadás felelőseit. Az államfő hozzátette, hogy meg kell erősíteniük a katonai tevékenységüket Szíriában, oly módon, hogy a terroristák is megfogják érteni, a megtorlás elkerülhetetlen.

Jutalmat ajánlanak az információért

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 50 millió dolláros pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki információval szolgál a terrortámadásról.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...