2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva
Array

Putyin beterjesztette az Eurázsiai Gazdasági Unióról szóló szerződést ratifikálásra a parlament felé

Putyin beterjesztette az Eurázsiai Gazdasági Unióról szóló szerződést ratifikálásra a parlament felé

 

Egyúttal az orosz elnök jóváhagyta kormányának beterjesztését Örményország csatlakozásáról az Eurázsiai Gazdasági Unió szerződésébe.

 

 

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin beterjesztette az Eurázsiai Gazdasági Unióról szóló szerződést ratifikálásra az orosz parlament elé – a Kremlin hivatalos oldalának – hétfői – közlése szerint.

 

A szerződés az Eurázsiai Gazdasági Unió megalapításáról – az orosz, a kazah és a belorusz elnök által- 2O14 május 29.-én került aláírásra Astana-ban. A szerződés egy Uniós alapszerződés, és pontosan meghatározza az Eurázsiai Gazdasági Unió milyenségét:

 

– áruk és szolgáltatások szabad áramlása

– tőke és munkaerő szabad áramlása

– a tagországok vezetésének és politikájának összehangolása kulcs-szektoprokban, mint gazdaság, energiaszektor, ipar, mezőgazdaság, szállítás.

 

Az Eurázsiai Únió a következő lépés a Vámuni és a közös gazdasági térség után, egységes uniót hoz létre a tagállamok között, az államhatárok belül megszűnnek, átjárhatóakká válnak az unió lakói számára.

 

Putyin jóváhagyta Örményország csatlakozási kérelmét is az unióba, illetőleg az unió 2O15. január 1.-vel fogja felváltani a Vámuniót és onnantól a tagországok egységes politikai tömbként működnek majd a továbbiakban.

 

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...