2022, augusztus 16.
32.7 C
Budapest
28.3 C
Moszkva
Array

A SWIFT csak közvetlen EU parancsra tudja lekapcsolni Oroszországot

A Booomberg jelenti – idézve a brit kormányzatot, hogy Nagy Britannia tervezi az EU vezetőit arra ösztökélni, hogy fontolják meg a SWIFT-hez való hozzáférés lekapcsolását.

 

 

Moszka – szeptember 1. – A Nemzetközi Banki Tranzakciós Rendszer, a SWIFT csak akkor tudja lekapcsolni Oroszországot a hálózatáról, ha arrak közvetlen parancsot kap az EU hatóságaitól – mondotta Roman Chernov, a SWIFT oroszországi ügyvezető igazgatója hétfőn az Itar Tass hírügynökségnek.

 

“Bármely ország lekapcsolása lehetséges a SWIFT rendszerekről …. de csak az EU hatóságainak közvetlen döntése után” – mondotta Chernov.

 

Augusztus 29.-én a Bloomberg, jelentésében a brit hivatalos kormányálláspontra hivatkozva közölte, hogy Anglia tervezi az EU vezetők nyomás alá helyezését, hogy fontolják meg az oroszok SWIFT hozzáférésének lekapcsolását, a Nemzetközi Banki Tranzakciós rendszerről – tegyék mindezt az Oroszország elleni EU-s szankciók bővítésének jegyében (az ukrán helyzet súlyosbodásábani állítólagos orosz szerepvállalásban).

 

Hétfőn a Reuters idézett egy EU-s diplomatát, aki azt mondta, hogy az ötlet már hónapok óta lebegtetve van, de van az ötletnek egy komoly ellenzéke az EU-s államokon belül, akik azt mondják ,hogy ez elvezetné oda Oroszországot, hogy az maga hozzon létre egy analóg banki tranzakciós rendszert és azt meg senki nem akarja EU-n belül.

 

Reuters – Itar Tass – Bloomberg

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...