2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

“Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az Egyesült Államok megpróbálja meghosszabbítani ezt a konfliktust” – jelentette ki Putyin kedden Moszkvában egy biztonsági konferencián.

Putyin megismételte, hogy Moszkva február végén azért indított katonai műveletet Ukrajnában, hogy biztosítsa Oroszország és polgárai biztonságát, és megvédje a Donbassz népét a népirtástól.

Az elnök szerint az Egyesült Államok az ukránok számára az ágyútöltelék szerepét jelölte ki, végrehajtotta az oroszellenes projektet [Ukrajnában], szemet hunyt a neonáci ideológia terjedése, a Donbassz lakosságának tömeges meggyilkolása felett, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok fegyverekkel, köztük nehézfegyverekkel pumpálta és pumpálja a kijevi rezsimet.

Az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei egyre több fegyvert szállítanak Ukrajnának, többek között M142 HIMARS rakéta-sorozatvetőket, M777-es tarackokat és harci drónokat.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...

Orosz ellenőrzés alá került Zajcevo a DNR-ben

Az orosz erők elfoglalták a Donyecki Népköztársaságban lévő Zajcevo települést, Herszonban pedig visszaverték az ukrán erők áttörési kísérleteit - közölte Igor Konasenov altábornagy, az...