2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Evakuáltak egy krími falut, mert kigyulladt és felrobbant egy lőszerraktár

A krími Majszkoje falu lakóit kedden evakuálásra utasították, miután a közelben erős robbanások történtek. A robbanások az orosz hadsereg által üzemeltetett ideiglenes lőszerraktárban történtek – közölte a védelmi minisztérium.

A falu a Krím északkeleti részén, Dzsankoj régióban található, és a közigazgatás szerint mintegy kétezer lakosa van.

A közösségi médiában megjelent, állítólag az incidens pillanatában készült képeken hatalmas tűzgolyó emelkedik a levegőbe.

A védelmi minisztérium szerint a lőszer a helyszínen keletkezett tűz miatt robbant fel. A tárca arról számolt be, hogy az incidensben nem történt súlyos sérülés, és közölte, hogy az okokat vizsgálják.

Szergej Akszjonov, a Krími Köztársaság vezetője közölte, hogy Majszkojéba utazik, hogy  megvizsgálja a helyzetet.

A tisztviselő elmondta, hogy az előzetes jelentések szerint két civil megsérült a faluban, hozzátéve, hogy az életük nincs veszélyben.

Ez a második hasonló incidens a Krímben mindössze néhány héten belül. Múlt kedden erős robbanások rengették meg a félsziget nyugati részét, miután Novofedorovka város közelében egy katonai támaszponton lőszerek robbantak fel.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...