2022, augusztus 12.
28.4 C
Budapest
26 C
Moszkva
Array

Putyin: az ukrán hadsereg már nem Ukrajna hadserege, hanem a NATO idegenlégiója

Az ukrán hadsereg már nem Ukrajna hadserege, hanem a NATO idegenlégiója – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn, a szentpétervári egyetemen. “Lényegében ez már nem egy (ukrán) hadsereg, ez egy idegenlégió, ebben az esetben a NATO idegenlégiója. Teljesen más geopolitikai céljai vannak, azzal összefüggésben, hogy feltartóztassák Oroszországot, és ez abszolút nem egyezik az ukrán nép nemzeti érdekeivel” – mondta a Gornij bányászati egyetem diákjainak.

“Gyakran mondogatjuk, hogy ukrán hadsereg, ukrán hadsereg. De ki harcol ott? Részben tényleg a fegyveres erők egységei, de jelentős mértékben úgynevezett nacionalista önkéntes zászlóaljak” – jelentette ki az orosz elnök.

Putyin azt állította sajnálkozva, hogy “az ukrán hatóságok lemondtak a békés rendezés lehetőségéről, és nem akarják politikai eszközökkel megoldani a válságot”. A tűzszüneteket “kizárólag” csak erőik átcsoportosítására használják – mondta. “Igazi tragédia, hogy már több ezren meghaltak. Ezek a tragikus események polgárháborút jelentenek” – mondta.

Putyin kijelentéseivel párhuzamosan Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy moszkvai sajtótájékoztatón azt állította, hogy a mariupoli tragédiát manipulálják, hogy “oroszellenes hisztériát szítsanak” a Nyugaton. A harcokért Kijev a felelős, a felkelők csak válaszoltak a kormányerők támadására – mondta.

“Naivitás lenne azt várni, hogy a belenyugszanak a lövetésükbe. Azért léptek akcióba, hogy felszámolják a lakott területeket ágyúzó ukrán katonai állásokat” – jelentette ki.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....