2022, május 19.
4.3 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

Putyin: az amerikai demokratáknak felesleges mást vádolniuk a vereségükért

Az amerikai demokraták nemcsak az elnök-, hanem a törvényhozási választásokat is elvesztették, ezért felesleges a kudarcért másokat okolniuk – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a pénteken Moszkvában mintegy másfél ezer újságíró részvételével megrendezett év végi sajtótájékoztatóján.

Úgy vélekedett, hogy az amerikai demokratáknak rendszerszerű problémákkal kell megküzdeniük, és meg kell tanulniuk méltósággal veszíteni. Kifejezte készségét a Donald Trump megválasztott republikánus párti amerikai elnökkel való együttműködésre. Mint mondta, nem okozott számára meglepetést Trumpnak az a közlése, hogy növelni akarja az amerikai nukleáris potenciált, mert ezt már a választási kampány során is kilátásba helyezte.

Kijelentette, hogy Oroszországban nincs értelme jövőre előrehozott elnökválasztást tartani. A várakozások szerint Putyin 2018-ban ismét versenybe száll a Kremlért.

Lelassult az orosz gazdaság visszaesése

Idén 0,5-0,6 százalékra csökkent az orosz gazdaság visszaesése – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki, 12. évzáró sajtótájékoztatóján.

Az infláció várhatóan Oroszország számára rekord alacsony, 5,5 százalékos lesz.
Az államháztartási hiány a várakozások szerint a GDP 3,7 százalékával lesz egyenlő, a nettó tőkekiáramlás pedig 16-17 milliárd dollárra csökkent.
Az elnök szerint idén 119 millió tonna gabonát takarítottak be Oroszországban.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS