2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Aleppóba vezényeltek egy orosz katonai rendész zászlóaljat

Megérkezett Aleppóba a Szíriába vezényelt orosz katonai rendész zászlóalj – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Az alakulat a szíriai Hmejmim orosz katonai támaszpontról érkezett Aleppóba, hogy teljesítse a szíriai orosz békéltető központ keretében rá háruló feladatokat – áll az Interfax orosz hírügynökség által ismertetett közleményben.

A katonai rendészek a tűzszünet ellenőrzésére létrehozott orosz koordinációs központ területi egységein belül a központ katonáinak, valamint a mobil tábori kórházaknak és az Aleppóba érkező segélykonvojoknak a biztonságára felügyelnek, és segítséget nyújtanak az aleppói hatóságoknak a közrend fenntartásában.

A közlemény szerint a katonai rendészi zászlóaljban kizárólag szerződéses katonák szolgálnak.

Szergej Sojgu védelmi miniszter előzőleg pénteken jelentette Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy “a(z aleppói) felszabadított területeken a rend fenntartása céljából csütörtök este megkezdték a katonai rendőri zászlóalj felvonultatását”.

A szíriai hadsereg csütörtön bejelentette, hogy teljes egészében visszafoglalta a kormányellenes lázadóktól a várost. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns szervezet megerősítette, hogy az utolsó felkelőket és polgári személyeket szállító konvoj is elhagyta a korábban a lázadók ellenőrzése alatt tartott kelet-aleppói területet. Ez volt az Oroszország és Irán által támogatott kormányerők legjelentősebb győzelme a felkelőkkel szemben a szíriai polgárháború 2011. évi kezdete óta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...