2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Putyin: amikor először jöttem Kamcsatkára, beleszerettem

Kamcsatka különleges hely, különleges régió. Amikor először jöttem Kamcsatkára, beleszerettem – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ökoszisztéma. Védett terület. elnevezésű környezetvédelmi fórumon az ország távol-keleti részén fekvő Kamcsatkán.

Különleges légkör uralkodik itt. Persze, ha az emberek itt születnek, ha itt él, akkor ez valószínűleg már hétköznapinak számít – mondta az elnök.

Putyin elmondta a résztvevőknek, hogy Szentpéterváron született és nőtt fel, és számára város rakpartjai, a 17-18. századi és későbbi építészethez kapcsolódó klasszikus látványa, a csodálatos harmónia a természet és az ember által létrehozott alkotások között természetes volt és azt hitte, hogy valószínűleg mindenki így él, mindenhol a világon.

Vlagyimir Putyin Kamcsatkán. Kép: Kreml

Aztán amikor felnőttem, és elkezdtem utazgatni az országban, főleg sporteseményekre és rájöttem, hogy ez nem így van. És az első benyomásom a döbbenet volt: azt hittem, hogy mindenhol minden ugyanolyan, mint Leningrádban, Szentpéterváron. De nem, nem az – mondta.

Itt is ugyanez a helyzet. Amikor, úgy tűnik, az ember él, nézi ezt a szépséget, úgy tűnik, hogy ennek mindenhol ugyanolyannak kell lennie, valami hasonlónak. Nem, nem az. Ez egy egyedülálló hely – tette hozzá Putyin.

Nem véletlenül beszélt róla a híres író, [Vaszilij] Peszkov, aki azt írta, csodálja Kamcsatkát. Itt csodálatos az állatvilág, és a hegyek, az óceán – általában minden lenyűgöző. És természetesen mindennek szüksége van emberi figyelemre és védelemre – mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy önkéntes solymásszal az oroszországi Kamcsatkán egy környezetvédelmi fórumon.

Putyin a fórum résztvevőinek szorgalmazta, hogy a környezetvédelmi esemény, amely most nagy figyelmet kapott, rendszeresen évente megrendezésre kerüljön. Hozzátette, hogy mindent megtesz ennek támogatásáért.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó