2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Putyin: amikor először jöttem Kamcsatkára, beleszerettem

Kamcsatka különleges hely, különleges régió. Amikor először jöttem Kamcsatkára, beleszerettem – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ökoszisztéma. Védett terület. elnevezésű környezetvédelmi fórumon az ország távol-keleti részén fekvő Kamcsatkán.

Különleges légkör uralkodik itt. Persze, ha az emberek itt születnek, ha itt él, akkor ez valószínűleg már hétköznapinak számít – mondta az elnök.

Putyin elmondta a résztvevőknek, hogy Szentpéterváron született és nőtt fel, és számára város rakpartjai, a 17-18. századi és későbbi építészethez kapcsolódó klasszikus látványa, a csodálatos harmónia a természet és az ember által létrehozott alkotások között természetes volt és azt hitte, hogy valószínűleg mindenki így él, mindenhol a világon.

Vlagyimir Putyin Kamcsatkán. Kép: Kreml

Aztán amikor felnőttem, és elkezdtem utazgatni az országban, főleg sporteseményekre és rájöttem, hogy ez nem így van. És az első benyomásom a döbbenet volt: azt hittem, hogy mindenhol minden ugyanolyan, mint Leningrádban, Szentpéterváron. De nem, nem az – mondta.

Itt is ugyanez a helyzet. Amikor, úgy tűnik, az ember él, nézi ezt a szépséget, úgy tűnik, hogy ennek mindenhol ugyanolyannak kell lennie, valami hasonlónak. Nem, nem az. Ez egy egyedülálló hely – tette hozzá Putyin.

Nem véletlenül beszélt róla a híres író, [Vaszilij] Peszkov, aki azt írta, csodálja Kamcsatkát. Itt csodálatos az állatvilág, és a hegyek, az óceán – általában minden lenyűgöző. És természetesen mindennek szüksége van emberi figyelemre és védelemre – mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy önkéntes solymásszal az oroszországi Kamcsatkán egy környezetvédelmi fórumon.

Putyin a fórum résztvevőinek szorgalmazta, hogy a környezetvédelmi esemény, amely most nagy figyelmet kapott, rendszeresen évente megrendezésre kerüljön. Hozzátette, hogy mindent megtesz ennek támogatásáért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...