2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Putyin: az EU lemondása az orosz gázról nem vezet a klímacélok eléréséhez

Hiba volt Európa döntése, hogy a földgázimportot csökkentette, miközben megpróbálta elérni a klímacélokat – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök hétfőn egy környezetvédelmi fórumon az oroszországi Távol-Keleten fekvő Kamcsatkán.

“Először előreugrottak (az EU), majd az orosz gázszállítások megszakítása után visszahoznak mindent, amit addig bíráltak” – jelentette ki Putyin.

Hangsúlyozta, hogy minden nemzet támogatja a légkörbe történő kibocsátás csökkentését, megjegyezte azonban, hogy mindent időben kell megtenni. “Ha pedig előre ugrik, olcsó orosz gázt kap, majd saját maga megszakítja ennek a gáznak a szállítását, és azonnal visszavált mindarra, amit korábban elítélt, beleértve a széntüzelésű energiatermelést, akkor ez természetesen nem a legjobb megoldás a globális problémákra” – mondta az orosz elnök.

A májusban közzétett REPowerEU terv szerint az Európai Unió 2027-ig fokozatosan ki akarja vonni az orosz fosszilis tüzelőanyagokat, és növelni kívánja a megújuló energiatermelést. Az egekbe szökő európai gázárak azonban, amelyek egyes elemzők szerint idén télen energiakatasztrófához vezethetnek, arra kényszerítettek néhány államot, hogy beindítsák a szénerőműveket és bővítsék az atomenergia használatát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...