2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Putyin aláírta a rendeletet, amely megvédi a gazdaságot a barátságtalan országokkal szemben

Oroszország egy sor intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy megvédje pénzügyi és energetikai szektorát az úgynevezett barátságtalan országok és szervezeteik tevékenységétől.

Vlagyimir Putyin elnök pénteken aláírta azt a rendeletet, amely megtiltja, hogy az említett nemzetek jogalanyai tranzakciókat hajtsanak végre a stratégiai fontosságúnak minősített orosz vállalatokban lévő részvényeikkel. A tilalom az év végéig marad érvényben, és meghosszabbítható.

Egy másik tilalom az orosz bankokban lévő részvényekre vonatkozik, amelyek listáját a következő tíz napban készítik el.

A rendelet megtiltotta az oroszországi Távol-Keleten található Szahalin-1 olaj- és gázprojektben való külföldi részvétellel kapcsolatos tranzakciókat is.

Szerdán az ExxonMobil amerikai olaj- és gázipari vállalat közölte, hogy “az orosz olajfejlesztési projektben lévő 30 százalékos részesedését” más félre történő átruházását”.

Oroszország “barátságtalan” országainak listája 49 országra terjed ki, köztük az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra, az EU egészére, Ausztráliára, Kanadára, Svájcra, Japánra, Tajvanra és másokra.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...