2023, március 31.
9.3 C
Budapest
-1.3 C
Moszkva

Putyin aláírta a rendeletet, amely megvédi a gazdaságot a barátságtalan országokkal szemben

Oroszország egy sor intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy megvédje pénzügyi és energetikai szektorát az úgynevezett barátságtalan országok és szervezeteik tevékenységétől.

Vlagyimir Putyin elnök pénteken aláírta azt a rendeletet, amely megtiltja, hogy az említett nemzetek jogalanyai tranzakciókat hajtsanak végre a stratégiai fontosságúnak minősített orosz vállalatokban lévő részvényeikkel. A tilalom az év végéig marad érvényben, és meghosszabbítható.

Egy másik tilalom az orosz bankokban lévő részvényekre vonatkozik, amelyek listáját a következő tíz napban készítik el.

A rendelet megtiltotta az oroszországi Távol-Keleten található Szahalin-1 olaj- és gázprojektben való külföldi részvétellel kapcsolatos tranzakciókat is.

Szerdán az ExxonMobil amerikai olaj- és gázipari vállalat közölte, hogy “az orosz olajfejlesztési projektben lévő 30 százalékos részesedését” más félre történő átruházását”.

Oroszország “barátságtalan” országainak listája 49 országra terjed ki, köztük az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra, az EU egészére, Ausztráliára, Kanadára, Svájcra, Japánra, Tajvanra és másokra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó