2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Bloomberg: az USA kudarcot vallott Oroszország elszigetelésében

Nem járt sikerrel az Egyesült Államok törekvése Oroszország szankciókkal történő elszigetelésére, mivel a húsz vezető globális gazdaságot tömörítő Húszas Csoport (G20) országainak fele nem volt hajlandó aláírni azt – jelentette pénteken a Bloomberg.

A kiadvány szerint a vezető nyugati országok vezető tisztségviselőit meglepte, hogy a G20-ak szélesebb körében nem kaptak támogatást, annak ellenére, hogy igyekeztek érveket felhozni az Oroszországgal szembeni korlátozások mellett.

Argentína, Brazília, Kína, India, Indonézia, Indonézia, Mexikó, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika és Törökország nem csatlakozott a szankciókhoz, amelyeket az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az EU, valamint szövetségeseik, Ausztrália, Kanada, Japán és Dél-Korea fogadtak el.

Néhány nemzet, például Kína és Dél-Afrika nyíltan bírálta a korlátozásokat. A G20-országok a globális gazdasági teljesítmény mintegy 85%-át adják.

A Bloomberg szerint a támogatás hiányának okai között szerepelnek az erős kereskedelmi kapcsolatok, a Moszkvával való történelmi rokonság és a korábbi gyarmati hatalmakkal szembeni bizalmatlanság.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...