2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

Putyin: a Krím Oroszország szent földje, a nemzet lelki egységének központja

A Krím Oroszország szent földje, szent és sérthetetlen hely, a nemzet lelki egységének központja – mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök azon a gálaműsoron a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, ahol a Krím félsziget és az Oroszországi Föderáció újraegyesülésének 7. évfordulóját ünnepelték.

Természetesen ez szent föld számunkra, Oroszország számára – mondta a több tízezres tömeg előtt az államfő.

Putyin gratulált a gálaműsor összes részvevőjének és közönségének a Krím és Szevasztopol város Oroszországgal való újraegyesülésének napján.

7 éve egyesült újra Oroszországgal a Krím – ünnepi műsor a Luzsnyiki stadionban Moszkvában. Kép: Kreml

Ez a krímiek ünnepe. 2014 tavaszán saját magunk láthattuk a népszavazásra való felkészülést, lebonyolítását és ami még fontosabb a referendum eredményét. A krímiek és a szevasztopoliak visszatértek Oroszország testvéri népének családjába. Ez ünnep az egész hatalmas országunknak – hangsúlyozta Putyin.

7 éve egyesült újra Oroszországgal a Krím – ünnepi műsor a Luzsnyiki stadionban Moszkvában. Kép: Kreml

Az elnök beszédében kiemelte, hogy elődeink ősidők óta fejlesztették ezt a területet és a X. században annak nagy része az ősi orosz állam részévé vált.

Kiemelte, hogy ez a hely milyen fontos a szívüknek és lelküknek. Hangsúlyozta, hogy a 17., 18. és 19. században ezek a területek visszatértek jogos tulajdonosukhoz, az Orosz Birodalomhoz.

“1853-1856-ban külföldi hordák inváziója során és 1941-1945-ben a náci Németországgal folytatott háború idején a föld minden centiméterét átitatta az orosz és szovjet katonák vére” – mondta Putyin.

A Krím és Szevasztopol város 2014. március 11-én az ukrán puccsot követően fogadta el a függetlenségi nyilatkozatát. 2014. március 16-án népszavazást tartottak a félszigeten, amelyen a krími állampolgárok 96,77% -a és szevasztopoli lakosok 95,6% -a voksolt Ukrajnától való elszakadásra és az Orosz Föderációhoz való csatlakozásra.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014. március 18-án írta alá az újraegyesítési szerződéseket. A dokumentumokat az Oroszországi Szövetségi Közgyűlés március 21-én ratifikálta. A népszavazás meggyőző eredményei ellenére Ukrajna továbbra sem hajlandó elismerni Krímet a Oroszország részeként.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...