2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Moszkva 200 millió adag Szputnyik V gyártásáról szerződött le Indiában

Kétszáz millió adag Szputnyik V vakcina legyártásáról állapodott meg Oroszország az indiai Stelis Biopharma nevű céggel az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) révén.

Ezt pénteken hozta nyilvánosságra az orosz szuverén alap. A vakcina szállítását az év harmadik negyedévében kezdik el.

Az RFPI január végén több mint 100 millió adag vakcina előállítására szerződött a Hetero, szerdán pedig 252 millióra a Gland Pharma indiai céggel. Kamerun és a Seychelle-szigetek csatlakozása után a Szputnyik V-t immár 54 országban jegyezték be, amelyek összlakossága 1,4 milliárd

Oroszországban a pénteken közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 9699-cel 4 437 938-ra emelkedett.

A napi növekmény 0,22 százalék, az új esetek 13 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 294 298-ra csökkent, míg a halálos áldozatoké 443-mal 94 267-re nőtt, a felépülteké pedig 12 377-tel 4 049 373-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 116,7 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 364 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 488 399 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó