2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Belorusszia az Oroszországba irányuló élelmiszer-kivitelt 15O%-ra emeli

Belorusszia 4O%-kal növeli az Oroszországba irányuló sajt-exportot, és augusztustól-decemberig 7O,OOO tonna sajtot szállít le – nyilatkozta Leonid Zayats fehérorosz mezőgazdasági miniszter.

“Nincs szükség áremelésre, az egyetlen lényeges dolog ami számít, hogy jelen legyünk az orosz piacon a termékeinkkel. A tervezett sajtkivitel Oroszországba augusztus és december között 7O,OOO tonnára lett emelve” – mondta Zayats, hozzátéve , hogy emellé leszállítanak a cégeik 1 millió tonna burgonyát, több mint 2OO,OOO tonna zöldséget, 1OO,OOO tonna lisztet és a hústermékek kivitelét is emelik Oroszországba.

Dmitry Mironchik, a belorusz külügyminiszter elmondta: Belorusszia mindent elkövet annak érdekében, hogy megakadályozza a tranzitot a Moszkva által kitiltott Eu-s államok piacairól.

Leonid Zayats belorusz mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy az Oroszországba irányuló élelmiszer-kivitelt 15O%-ra emelik, hogy segítsenek Moszkvának pótolni az EU-s termékek kitiltásával keletkezett űrt, s ugyanolyan fontos, hogy ezzel az ország mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termelő cégei is hatalmas extra-bevételekhez jutnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó