2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Politico: a Nyugat jelentős kiskaput hagyott magának az oroszellenes szankciókban

Az Európai Bizottság nem vette fel a kész aranyékszerek importjának tilalmát a meglévő oroszellenes szankciók hatékonyságának fokozását célzó intézkedéstervezetbe – írja a Politico.

Ahogy a cikk szerzői megjegyzik, ez jelentős kiskapukat hagy a látszólag szigorú korlátozásokban.

“A Politico által megszerzett dokumentum melléklet-tervezetéből kiderül, hogy az EU csak a por, a feldolgozatlan vagy félkész arany, valamint az aranyérmék és a hulladék vagy törmelék arany tilalmát fogja bevezetni. A tervezet nem említi meg az ékszerek, például aranyláncok vagy aranygyűrűk formájában lévő aranyat. Ez olyan kiskapukat hagyhat, amelyek segíthetik a pénz beáramlását a Kreml kasszájába” – magyarázták az újságírók.

Megfigyelők arra is emlékeztettek, hogy az EU-ból már kilépett Egyesült Királyság 2019-ben Oroszország aranyexportjának mintegy 90 százalékát kapta.

Miután Oroszország megkezdte az Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére irányuló különleges katonai műveletét, a Nyugat növelte a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. Számos ország bejelentette, hogy befagyasztja az orosz vagyont, és egyre hangosabbá váltak az Oroszországból származó energiaszállítások leállítására irányuló felhívások. Ezek az intézkedések magának a Nyugatnak is problémákat okoztak, ami magasabb inflációhoz, valamint magasabb élelmiszer- és üzemanyagárakhoz vezetett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...