2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

Medvegyev: a végítélet napja lesz számukra, ha megtámadják a Krímet

Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Dmitrij Medvegyev egy veteránokkal tartott találkozón Volgográdban kijelentette, hogy Ukrajnát a végítélet napja fenyegeti, ha megtámadja a Krímet.

“Némely túlfűtött, vérmes bohóc, akik időnként felbukkannak ott néhány nyilatkozattal, szintén fenyegetni próbálnak minket, a Krím elleni támadásra hivatkozva és így tovább. Ezzel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy teljesen nyilvánvaló, hogy tisztában vannak az ilyen kijelentések következményeivel. És a következmények nyilvánvalóak, hogy ha valami ilyesmi történik, az mindannyiuk számára ott a végítélet napja lesz. Nagyon gyors és nagyon kemény lesz. Nagyon nehéz lesz fedezéket találni” – mondta Medvegyev.

Tegnap az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője, Vadim Szkibickij azt mondta, hogy Kijev amerikai rakétákat vethet be a Krím ellen. Az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Olekszij Aresztovics a maga részéről azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők megtámadhatják a Krími-hidat, “amint arra technikai lehetőség adódik”.

A veteránokkal tartott találkozón Medvegyev elmondta, hogy Kijev remélhetőleg előbb-utóbb rájön, hogy Oroszország úgyis eléri céljait, az ország demilitarizálását és nácimentesítését. A remény azonban szerinte meglehetősen gyenge, “mivel viselkedésük irracionális”.

“A vég nélküli próbálkozások, hogy addig folytassák a harcot, amíg – ahogy ők mondják – az utolsó ukrán talpon marad, minden bizonnyal a fennálló politikai rendszer összeomlásához vezetnek, hiába próbálnak visszabeszélni” – mondta Medvegyev.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...