2022, május 17.
20.6 C
Budapest
9 C
Moszkva
Hiredetés

Olasz parlamenti delegáció látogat a Krím félszigetre

Olasz parlamenti képviselői delegáció látogat a Krím félszigetre október közepén – közölte Alekszej Puskov az állami duma Szövetségi Tanácsának vezetője.

képviselői delegáció látogat jövőhéten a Krím félszigetre Olaszország négy regionális parlamentjéből – mondta Puskov. Hozzátette: a szankciók elleni lázadás folytatódik néhány olasz régióban.

Olaszország négy tartománya (Veneto, Lombardia, Liguria és Toszkána) már korábban megszavazta azt a határozatot, amely felszólítja az olasz kormányt az oroszellenes szankciók eltörlésére, valamint a Krím félsziget Oroszország részeként történő elismerésére.

Az Európai Unió szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, miután az a 2014-es ukrajnai események után újraegyesült a Krímmel.

Idén július 1-én az EU további hat hónappal 2017 január 31-ig meghosszabbította az oroszellenes büntetőintézkedésit.

Oroszország a nyugati szankciókra válaszolva 2014 augusztus 7-én embargóval sújtotta az Egyesült Államokat, az Európai Uniót, valamint azokat az országokat akik csatlakoztak az oroszellenes szankciókhoz. Megtiltották ezekből az országokból a zöldség, gyümölcs, hús, hal, tejtermék és hal behozatalát.

A Krím félsziget lakossága 2014 március 16-án népszavazás keretén belül döntött úgy, hogy újraegyesül Oroszországgal. A szavazók több mint 96%-a döntött az Ukrajnától való elszakadás mellett.

 

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS