2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Pakisztán is áttérne a rubel alapú kereskedelemre és jön a Pakisztán Áramlat gázvezeték

Pakisztán a rubelben és kínai jüanban való kereskedés lehetőségét fontolgatja Oroszországgal – mondta kedden újságíróknak Zahid Ali Khan, a Pakisztáni Kereskedőház Egyesület elnöke, akit a TASZSZ orosz hírügynökség idéz.

“Még mindig dollárban kereskedünk, ami problémát jelent… Fontolóra vesszük a rubelben vagy jüanban való kereskedés kérdését, de a kérdést még véglegesítik” – mondta Ali Khan, az Orosz Kereskedelmi és Iparkamara Oroszország-Pakisztán Üzleti Tanácsának ügyvezető igazgatója.

A tisztviselő, aki az oroszországi Jekatyerinburgban megrendezett “Exportmaraton” nemzetközi fórumon vett részt, megjegyezte, hogy a kereskedelemben a rubel-jüan használatára való áttérés jövőre történhet meg.

Elmondása szerint a pakisztáni piac érdeklődik az orosz áruk, köztük a vegyi és gyógyszeripari termékek szállítása iránt.

“A közeljövőben nagyon nagyszerű kilátásokat látunk az orosz-pakisztáni kapcsolatok fejlődésére. Különösen természetesen [Pakisztán abban érdekelt, hogy] Oroszország vegyipari termékeket, műszaki termékeket, papírt exportáljon… gyógyszerekre van szükségünk. Ezek olyan kérdések, amelyeket most dolgoznak ki” – magyarázta Zahid Ali Khan.

Márciusban Iszlámábád jelentős kereskedelmi megállapodást kötött Moszkvával kétmillió tonna búza importjáról, valamint földgázszállításról. Imran Khan akkori pakisztáni miniszterelnök februárban találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy megvitassák a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok bővítésének lehetőségeit.

A két vezető állítólag a régóta halogatott Pakisztán Áramlat gázvezetékről is tárgyalt, amelyet orosz vállalatokkal együttműködve építenének meg. Az Oroszországot és Pakisztánt összekötő 1100 kilométeres vezetékről még 2015-ben született megállapodás. Moszkva és Iszlámábád egyaránt finanszírozza, és orosz vállalkozók építik meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...