2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Orvosi implantátumokat gyártó üzemet épít a Sanatmetal Kft. Oroszországban

Orvosi implantátumokat gyártó üzemet épít a Sanatmetal Kft. az oroszországi Obnyinszk városában – közölte a cég az MTI-vel. A beruházásról a magyar vállalkozás oroszországi leányvállalata hosszú távú befektetői megállapodást kötött az oroszországi Kaluga megye kormányzóságával.

A közlemény szerint a mintegy 900 millió forint értékű beruházás munkálatai áprilisban kezdődnek, a gyártóegység megépítését 2016 végére, illetve 2017 tavaszára tervezik. A gyár traumatológiai, ortopédiai, gerinc és fogászati implantátumok gyártásával foglalkozik majd, és megépülésével 60 új munkahelyet létesül.

A tájékoztatás szerint a Sanatmetal Kft. száz százalékban magyar tulajdonú középvállalkozás, amely orvosi, valamint állatgyógyászati implantátumokat gyárt és forgalmaz. A Sanatmetal jelenleg 35 országban van jelen, Európán kívül Amerikában, Ázsiában és az arab országokban. Bevételei 66 százaléka származik exportból. Az ortopédiai és traumatológiai piacon meghatározó számos nagyobb multinacionális cég a partnere.

A Sanatmetal Kft. 51 százalékban tulajdonosa az oroszországi leányvállalatnak. Az obnyinszki gyár megépítésével a társaság célja az, hogy piacvezetővé váljon az eurázsiai piacon – írták a közleményben. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az egri székhelyű Sanatmetal Kft. 2014. évi árbevétele 3,84 milliárd forint volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...