2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Egy orosz gyár tűzoltótankokat készít (kép)

A képen egy egyedi tűzoltóautót látunk, amely valójában egy átalakított T-80-as tank. Az Omszktranszmas által kifejlesztett és legyártott járművek első két példányát márciusban kapja meg a megrendelő.

Az átalakított vörös és fehér tankokat speciális tűzoltó járműnek keresztelték el. A gyártó T-80-as és T-72-es szovjet tankok alapjaira készítette el az egyedi tűzoltót, melynek páncélozott vezetőfülkéje a legénység három tagjának biztosít védelmet.

A járműveket úgy tervezték, hogy képes legyen a tűzoltásra magas kockázatú helyeken, mint például egy robbanóanyag raktár. Ezek a speciális tűzoltótankok képesek behatolni egy lángoló erdőbe is, így megtisztítva az utat a többi tűzoltóegység előtt.

A járművek súlya eléri a 60 tonnát, és 25 köbméter vizet, valamint egyéb oltóanyagot képes szállítani. Akár 100 méteres távolságból is képes a tűzoltásra.

Az Omszktranszmas mérnökei 2012-ben fejlesztették ki a speciális tűzoltójárművet, amelyet először 2013-ban mutattak be Nyizsnyij Tagilban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...