2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva
Array

Oroszországból elindult a 25. humanitárius segélyszállítmány Donbásszra

Oroszországból elindult a 25. humanitárius segélyszállítmány Donbásszra, írja a Lenta.ru nyomán a RapidPress hírszolgálat. Erről Oleg Voronov, az orosz katasztrófaügyi minisztérium képviselője nyilatkozott.

Az orosz konvoj moszkvai idő szerint 04:00-kor indult meg Oroszország katasztrófaügyi minisztériumának Rosztov megyei doni életmentő központjából. Több mint 120 teherautó nagyjából 1400 tonnányi árut szállít a háború sújtotta övezetbe. Nagyrészt élelmiszereket, gyógyszereket és létszükségleti termékeket visznek az embereknek.

A szállítmány között most ajándékok is vannak, amelyeket a Nagy Honvédő háború veteránjainak küldtek. Főleg élelmiszerek: gabonafélék, tészták, cukor, só, húskonzerv, halkonzerv, sűrített tej, édességek, kekszek, tea, kávé és higiéniai eszközök.

Az oroszországi tűzoltóság ünnepének közeledtével életmentő felszereléseket is szállítanak Luganszknak és Donyecknek, amelyet az orosz katasztrófaügyi minisztérium az önkéntesekkel együtt gyűjtött össze. 2014 augusztusa óta több mint 31,5 ezer tonna segélyt szállítottak Donbásszra az oroszok.

RapidPress hírszolgálat

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó