2022, október 6.
11.1 C
Budapest
7.2 C
Moszkva
Array

Már több mint 800 ezer ukrán menekült el az országból

Az ENSZ humanitárius kérdésekkel foglalkozó bizottságának jelentése szerint a konfliktus kezdete óta több mint 800 ezer ukrán menekült el az országból, írja a Vesztyi. A jelentésből kiderült, hogy egy hét alatt 23,6 ezer fővel növekedett a menekültek száma. “Az ENSZ menekültügyi bizottságának vezetőinek adatai szerint, április 16-ig 800 ezer 961 ukrán kért menedékjogot, lakhatási és más legális engedélyt a szomszédos országokban – olvasható az ENSZ jelentésben.

Hivatalosan majdnem 660 ezer ember kért menedékjogot Oroszországban, 81 ezer pedig Fehéroroszországban. Donbasz megyéiből április 15-ig 1 millió 228 ezer ember menekült el Ukrajna más területeire.”Ez nagyjából 15 ezerrel több, mint egy héttel korábban” – olvasható az ENSZ jelentésben.

Az ENSZ kiemeli; aggasztóan növekednek az összecsapások. “Április 13-án Ukrajna hadereje mindössze egy nap alatt hat elhunytról és 12 sebesültről jelentett, miközben a Donyecki Népköztársaság négy halottról és 17 sebesültről számolt be” – olvasható az ENSZ jelentésben.

Az ENSZ adatai szerint, a konfliktus kezdete óta, 2014. április 14-től 6116 ember halt meg és nagyjából 15,5 ezer fő szerzett sérülést. Az ENSZ azonban figyelmeztet arra, hogy a valós a számok valószínűleg sokkal nagyobbak. Az adatokat az ukrán kormány, valamint Donyeck és Luganszk egészségügyi intézeteinek információi alapján állították össze.

“Az ENSZ ukrajnai emberjogi missziója és az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint, a halottak száma sokkal magasabb” – írja az ENSZ jelentés.

RapidPress hírszolgálat

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....