2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva
Array

Már több mint 800 ezer ukrán menekült el az országból

Az ENSZ humanitárius kérdésekkel foglalkozó bizottságának jelentése szerint a konfliktus kezdete óta több mint 800 ezer ukrán menekült el az országból, írja a Vesztyi. A jelentésből kiderült, hogy egy hét alatt 23,6 ezer fővel növekedett a menekültek száma. “Az ENSZ menekültügyi bizottságának vezetőinek adatai szerint, április 16-ig 800 ezer 961 ukrán kért menedékjogot, lakhatási és más legális engedélyt a szomszédos országokban – olvasható az ENSZ jelentésben.

Hivatalosan majdnem 660 ezer ember kért menedékjogot Oroszországban, 81 ezer pedig Fehéroroszországban. Donbasz megyéiből április 15-ig 1 millió 228 ezer ember menekült el Ukrajna más területeire.”Ez nagyjából 15 ezerrel több, mint egy héttel korábban” – olvasható az ENSZ jelentésben.

Az ENSZ kiemeli; aggasztóan növekednek az összecsapások. “Április 13-án Ukrajna hadereje mindössze egy nap alatt hat elhunytról és 12 sebesültről jelentett, miközben a Donyecki Népköztársaság négy halottról és 17 sebesültről számolt be” – olvasható az ENSZ jelentésben.

Az ENSZ adatai szerint, a konfliktus kezdete óta, 2014. április 14-től 6116 ember halt meg és nagyjából 15,5 ezer fő szerzett sérülést. Az ENSZ azonban figyelmeztet arra, hogy a valós a számok valószínűleg sokkal nagyobbak. Az adatokat az ukrán kormány, valamint Donyeck és Luganszk egészségügyi intézeteinek információi alapján állították össze.

“Az ENSZ ukrajnai emberjogi missziója és az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint, a halottak száma sokkal magasabb” – írja az ENSZ jelentés.

RapidPress hírszolgálat

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó