2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva
Array

Oroszország-Ukrajna: megegyeztek a téli gáz árában: 385$1OOO köbméter

“Ukrajna készen áll előre fizetni a gázszállításért” – mondta Alexander Novak orosz energiaügyi miniszter pénteken.

Oroszország és Ukrajna megegyezett abban, hogy a gázár Ukrajna számára a téli időszakban 385 USD per 1OOO köbméter lesz valamint Kijev készen áll előre fizetni az orosz földgázért.

“Egy 385 dolláros gázárban állapodtunk meg és Ukrajna készen áll előre fizetni” – mondotta Alexander Novak orosz energiaügyi miniszter pénteken újságíróknak.

 

Novak elmondta, hogy a tárgyalások az ukrán féllel tovább folytatódnak október 21-én Brüsszelben. “Megállapodtunk a kulcs-paraméterekben – a gáz árában a téli időszakban, erre vonatkozóan az ukrán fél előre-fizetéses rendszerbe ütemezetten fog vásárolni” – mondta Novak.

„A kérdés most az, hogy Ukrajnának vannak e forrásai megfizetni a lejárt és meg nem fizetett hátralékos tartozását (5,5 milliárd USD) valamint fizetni előrefizetéses rendszerben az aktuális szállításokat is.”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó