2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Oroszország túl van azon a ponton, ahonnan már nincs visszaút Ukrajnával kapcsolatban

Nem lesznek tárgyalások Ukrajnával, miután a Donbassz köztársaságok és más, Kijev sajátjának tekintett területek úgy döntenek, hogy csatlakoznak Oroszországhoz – jelentette ki szerdán Leonyid Szluckij vezető törvényhozó, az orosz Liberális Demokrata Párt vezetője.

“Kijev minden lehetséges megállapodást megsértett… A tárgyalási folyamat már régen túl van azon a ponton, ahonnan nincs visszaút” – idézte Szluckijt az Interfax hírügynökség.

Vlagyimir Putyin elnök kijelentette, hogy Moszkva tiszteletben fogja tartani a volt és jelenlegi ukrán régiók közelgő népszavazásainak eredményét arról, hogy Oroszország részévé váljanak. A Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban, valamint az ukrajnai Herszon és Zaporizzsja területen a tervek szerint pénteken kezdődően tartanak szavazást.

Szluckij, aki az orosz parlament alsóházának külügyi bizottságát vezeti, azt jósolta, hogy a szavazások az Oroszországhoz való csatlakozás mellett fognak dönteni, és miután Moszkva elfogadja a kéréseket, nincs értelme további tárgyalásoknak Kijevvel.

“A tárgyalásokról sajnos már egy ideje szó sem lehet. A Nyugat és az általa támogatott kijevi junta kijelentette, hogy nem hajlandó tárgyalni” – mondta a törvényhozó újságíróknak, akiket a TASZSZ hírügynökség idéz.

Kijevi és nyugati tisztségviselők elítélték a közelgő népszavazásokról szóló keddi bejelentéseket, mondván, hogy nem fogják elismerni az eredményeket. Az ukrán vezetés ígéretet tett arra, hogy folytatja erőfeszítéseit a területek visszaszerzésére.

“Ukrajna meg fogja oldani az orosz kérdést” – jelentette ki Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke. Hozzátette, hogy ezt “csak erővel” lehet megtenni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán részleges katonai mozgósítást jelentett be, mondván, hogy meg kell védeni az Oroszország által ellenőrzött területeken élőket a kijevi erőszakkal szemben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...