2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Oroszország szankcionálta Sean Pennt és Ben Stillert is

Moszkva szankciókat vezetett be 25 amerikai állampolgárral szemben, köztük Sean Penn és Ben Stiller színészekkel szemben, megtiltva nekik, hogy valaha is belépjenek Oroszországba. A bejelentést hétfőn tették közzé az orosz külügyminisztérium honlapján, válaszul Joe Biden “az orosz állampolgárokkal szembeni, egyre bővülő személyes szankciókért”.

A listán számos magas rangú amerikai tisztségviselő, demokrata és republikánus kongresszusi tag, az üzleti élet képviselői és “kulturális személyiségek” szerepelnek. Köztük van Ben Stiller és Sean Penn hollywoodi színészek, akik korábban mindketten Ukrajnába látogattak, és személyes találkozókat tartottak kollégájukkal az egykori komikus Volodimir Zelenszkij elnökkel a Moszkva és Kijev között zajló katonai konfliktus közepette.

Az ENSZ menekültügyi szervezetének jószolgálati nagyköveteként tevékenykedő Stiller volt a legutóbbi, aki találkozott az ukrán vezetővel, mivel még júniusban utazott Kijevbe. Találkozójuk során a színész “hősként” méltatta Zelenszkijt, és csodálta, ahogyan “összefogta az országot és a világot”.

A “Zoolander” sztárja egy ukrán menekültközpontot is meglátogatott Lengyelországban, mielőtt a nyugati Lviv/Lemberg városába, valamint Irpinybe és Makarovba utazott volna, hogy nagyobb figyelmet fordítson az ukrajnai humanitárius helyzetre.

AJÁNLÓ: Videó: Angelina Jolie ukrajnai PR akcióján mosolyog az orosz külügy

Sean Penn a Moszkva által indított katonai művelet óta is szoros kapcsolatot ápol Zelenszkijjel, és jelenleg egy dokumentumfilmen dolgozik az orosz-ukrán konfliktusról. A 61 éves színész eredetileg nem sokkal a harcok február végi kitörése előtt utazott Kijevbe, hogy a Vice Media számára dokumentumfilmet forgasson Kijevnek a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok elleni háborújáról.

Az Oscar-díjas sztár eddig többször járt Ukrajnában és annak határain, és két személyes találkozót is folytatott az ukrán vezetővel. Penn határozottan kiállt Ukrajna mellett, és többször felszólította a nemzetközi közösséget, hogy küldjön több segélyt a kijevi rezsimnek.

Moszkva szerint a színészek, valamint számos amerikai politikus és üzletember feketelistára kerüléséről szóló döntése válaszul született “az amerikai hatóságok ellenséges intézkedéseire, amelyek továbbra is oroszgyűlölő irányvonalat követnek, rombolva a kétoldalú kapcsolatokat és fokozva az Oroszország és az Egyesült Államok közötti konfrontációt”. Oroszország fogadkozott, hogy az ilyen intézkedésekre továbbra is ugyanolyan erővel fog válaszolni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...