2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Oroszország összehívja az ENSZ Biztonsági Tanácsát az Északi Áramlat elleni merényletek miatt

Moszkva az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésének összehívását kéri az Északi Áramlat 1 és Északi Áramlat 2 vezetékeket ért provokációk miatt – közölte szerdán egy Telegram-csatornáján Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Mindkét vezeték súlyosan megrongálódott a hét elején egy sokak által szándékosnak vélt támadásban.

A dán hatóságok hétfőn megerősítették, hogy a Balti-tengeren lévő Bornholm szigetétől nem messze lévő vezetékekből gázszivárgás történt, miután az üzemeltető nyomásvesztést jelentett mind az Északi Áramlat 1, mind a 2 vezetékben. A svéd és dán hatóságok később közölték, hogy a szivárgások megerősítése előtt tenger alatti robbanások sorozatát észlelték.

Orosz, amerikai és svéd tisztviselők mind azt mondták, hogy a vezeték infrastruktúrája elleni célzott támadás lehetett. Hivatalosan nem nevezték meg az incidens mögött álló gyanúsítottakat, bár Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter egy tweetben “megköszönte” Washingtonnak a vezeték tönkretételét.

Moszkva, amely “terrortámadásnak” nevezte az incidenst, szintén az Egyesült Államokat nevezte meg lehetséges gyanúsítottként.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó