2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során – közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében.

“Az ukrán csapatcsoport Krasznij Liman irányában végrehajtott sikertelen offenzívájának eredményeként az Ukrán Fegyveres Erők 66. és 93. gépesített dandárjának veszteségei több mint 70 halott, négy harckocsi, hat gyalogsági harcjármű és három páncélozott jármű” – áll a közleményben.

Ezenkívül az ukrán fegyveres erők 14. és 92. gépesített dandárjának Harkov területen lévő telephelyei elleni masszív tűzharc során több mint 150 katonát és 12 páncélozott járműegységet semmisítettek meg.

Az orosz légierő csapást mért az ukrán tengerészgyalogság “Sirály” taktikai csoportjának ideiglenes telephelyére Khortytsia (Hortica) szigetén és az 56. motorizált gyalogsági dandárra Zaporizzsja közelében, több mint száz katonát és 20 katonai felszerelést megsemmisítve.

“Az orosz légierő nagy pontosságú csapása Harkov városának közelében találta el egy páncélosüzem gyártócsarnokait, ahol több mint 90 harckocsit és más páncélozott harcjárművet tároltak az ukrán erők számára” – folytatta a védelmi minisztérium.

Az orosz egységek tíz tábori tüzérségi löveget, köztük két amerikai M777-es ágyút is megsemmisítettek, amikor a zaporizzsjai EnergoMekhKomplekt üzem területén lévő katonai eszközjavító létesítményt támadták.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...