2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során – közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében.

“Az ukrán csapatcsoport Krasznij Liman irányában végrehajtott sikertelen offenzívájának eredményeként az Ukrán Fegyveres Erők 66. és 93. gépesített dandárjának veszteségei több mint 70 halott, négy harckocsi, hat gyalogsági harcjármű és három páncélozott jármű” – áll a közleményben.

Ezenkívül az ukrán fegyveres erők 14. és 92. gépesített dandárjának Harkov területen lévő telephelyei elleni masszív tűzharc során több mint 150 katonát és 12 páncélozott járműegységet semmisítettek meg.

Az orosz légierő csapást mért az ukrán tengerészgyalogság “Sirály” taktikai csoportjának ideiglenes telephelyére Khortytsia (Hortica) szigetén és az 56. motorizált gyalogsági dandárra Zaporizzsja közelében, több mint száz katonát és 20 katonai felszerelést megsemmisítve.

“Az orosz légierő nagy pontosságú csapása Harkov városának közelében találta el egy páncélosüzem gyártócsarnokait, ahol több mint 90 harckocsit és más páncélozott harcjárművet tároltak az ukrán erők számára” – folytatta a védelmi minisztérium.

Az orosz egységek tíz tábori tüzérségi löveget, köztük két amerikai M777-es ágyút is megsemmisítettek, amikor a zaporizzsjai EnergoMekhKomplekt üzem területén lévő katonai eszközjavító létesítményt támadták.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó