2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Oroszország kitiltott 200 amerikait, köztük Biden családját és Pelosi férjét is

Oroszország válasz intézkedésként beutazási tilalmat rendel el 200 amerikai állampolgárral szemben – közölte pénteken közleményben az orosz külügyminisztérium.

“Válaszul azokra az új személyi szankciókra, amelyeket a Biden-adminisztráció nemcsak orosz tisztviselők, üzleti és állami tisztségviselők, valamint kulturális személyiségek ellen vet ki folyamatosan, hanem azok ellen is, akik valamilyen okból nem tetszenek Washingtonnak, viszonzásul 200 amerikai állampolgárral szemben beutazási tilalmat rendelünk el az Oroszországi Föderációba” – áll a közleményben.

Az orosz “tiltólistára” került többek között Joe Biden amerikai elnök húga és két testvére, Karine Jean-Pierre fehér házi sajtótitkár, valamint Paul Pelosi, Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök férje.

Ezen kívül szankciókkal sújtották Christopher Cavolit, az USA európai parancsnokságának parancsnokát és az európai szövetségesek legfőbb parancsnokát, valamint négy amerikai védelmi államtitkárt és Deb Haaland amerikai belügyminisztert.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...