2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Trump szerint a Republikánus Párt nyerte a félidős választásokat

Győzelemnek tekinthető az az eredmény, amelyet a Republikánus Párt elért az amerikai félidős választásokon – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök.

“Győztünk! Pelosi (a demokrata Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke – TASZSZ) elment, miénk a kongresszus, és ha meg tudjuk állítani a nagyon nyilvánvaló csalásaikat, akkor a szenátust is átvesszük. Nagy győzelem, ne legyetek hülyék. Álljatok ki a háztetőkre és kiáltsátok hangosan!” – írta a Truth Social platformján.

Az Egyesült Államokban november 8-án tartották a félidős választásokat. Trump korábban azt állította, hogy a Republikánus Párt átveszi az irányítást a kongresszus mindkét kamarája felett. Több jelöltet személyesen is támogatott. A szavazólapok feldolgozása még tart, és bár a republikánusok még nem biztosították a többséget a képviselőházban, a következő napokban nagy valószínűséggel ez meglesz.

A szenátus jövője december 6-án dől el, amikor Georgia-ban tartják az időközi választásokat. Számos republikánusbarát médium máris Trumpot hibáztatta a párt gyenge szereplése miatt, és azt közölték, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó jobb elnökjelölt lenne 2024-ben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...