2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Oroszország 60 ezer tonna búzát szállított Pakisztánnak

Oroszország 60 ezer tonna búzát szállított Pakisztánnak, amelyet a tavalyi természeti katasztrófa sújtotta pakisztáni régiókba juttatnak el – jelentette kedden a Dawn című napilap a nemzeti élelmezésügyi és biztonsági minisztériumra hivatkozva.

“Egy 60 ezer tonna búzát szállító hajó Oroszországból érkezett a Port Qasim kikötőbe, míg egy másik, Ukrajnából származó gabonát szállító hajó a karacsi kikötő külső horgonyzóhelyén tartózkodott, miközben a kormány igyekezett áthidalni a kereslet és a kínálat közötti szakadékot. Egyes helyi médiajelentések szerint két orosz búzát szállító hajó kötött ki a kikötőben, de a magánszektor importőrei szerint egy hajó, az MV Levantes horgonyzott le Port Qasimban – írta a lap.

Oroszország az idén bővíteni fogja az élelmiszergabona-ellátást Pakisztánba – írta az újság.

A pakisztáni kabinet alá tartozó Gazdasági Koordinációs Bizottság (ECC) 2022 decemberében 950 ezer tonna búza, köztük 450 ezer tonna orosz búza vásárlását hagyta jóvá.

“Ezzel Oroszország az idén Pakisztán legnagyobb búzaleszállítójává vált, így az összmennyiség 750 ezer tonnára emelkedett” – jelentette akkor a Dawn.

A döntés az ECC rendes ülésén született. Az orosz Prodintorg vállalat lesz a gabonaszállító. A búza ára 372 dollár lesz tonnánként. A szállítások Gwadar kikötőjén keresztül történnek majd 2023. február 1. és március 31. között – írta az újság.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...