2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Orosz-török megállapodás 63 milliárd köbméterév teljesítményű gázcsővonal építéséről – Gazprom

Az éves kapacitása ennek a gázcső-vonalnak 63 milliárd köbméter lesz (éppen mint a törölt Déli Áramlaté lett volna) – mondotta Alexey Miller a Gazprom főnöke.

 

Moszkva és Ankara hétfőn memorandumot szignált, ez egy egyetértési-nyilatkozat egy tengeralatti gázcső-vonal megépítéséről Oroszországból Törökországba, kapacitása 63 milliárd köbméter lesz – mondotta el a Gazprom vezére újságíróknak hétfőn.

Alexey Miller Gazprom vezér hozzátette, hogy ebből Törökország igénye ebből 14 milliárd köbméter gáz per év lenne -idáig-, a többi része a gáznak a török-görög határhoz fog menni.

Oroszország készen áll csökkenteni a gázárat Törökország számára, mondta el Miller: “Mi készen állunk csökkenteni az árat Törökország számára. Addig csökkentjük le az árat, hogy Törökország képes legyen olyan áron vásárolni, mint Németország” – mondotta.

A Gazprom az tervezi, hogy létrehoz egy céget az új gázprojekt konstrukciójának végrehajtására, ebben török partnerek részvételére is számítanak – mondta Miller. “Készen állunk megbeszélni a török oldallal az ő részvételüket, ha ők is érdeklődnek a vezeték építéséban való részvételi lehetőség iránt. A projekt végrehajtására egy jogi személyiségű céget csinálunk Oroszországban, ennek az alapítója a Gazprom lesz” – mondta el Miller újságírók előtt.

A Déli Áramlatról azt mondta, hogy…

A Déli Áramlat gázvonal projektről Miller azt mondta, hogy nincs semmi több róla, “Ez ennyi volt, a projektet lezártuk” – mondta újságíróknak, miután az orosz-török top vezetői találkozó véget ért.

 

Korábban az orosz elnök azt mondta egy hírkonferencián, hogy Oroszország nem folytatja a Déli Áramlat projektet az “aktuális körülmények közt”. Ugyanakkor Oroszország és Törökország megegyezett abban is, hogy a már meglévő Kék Áramlat nevű gázvonal kapacitásait is kibővítik, évi 16 milliárd köbméterről évi 19 milliárd köbméterre – mondta el a Gazprom vezére újságíróknak.

 

“A kék Áramlat szállítási kapacitáca 16-ról 19 milliárd köbméterre lesz megnövelve december végéig, a megvalósíthatósági-jelentésnek megfdelelően befektetünk felújításokba fejlesztésekbe az oroszországi (gáznyomó) kompresszor-állomásokon” – mondta.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó