2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva

Orosz-török megállapodás 63 milliárd köbméterév teljesítményű gázcsővonal építéséről – Gazprom

Az éves kapacitása ennek a gázcső-vonalnak 63 milliárd köbméter lesz (éppen mint a törölt Déli Áramlaté lett volna) – mondotta Alexey Miller a Gazprom főnöke.

 

Moszkva és Ankara hétfőn memorandumot szignált, ez egy egyetértési-nyilatkozat egy tengeralatti gázcső-vonal megépítéséről Oroszországból Törökországba, kapacitása 63 milliárd köbméter lesz – mondotta el a Gazprom vezére újságíróknak hétfőn.

Alexey Miller Gazprom vezér hozzátette, hogy ebből Törökország igénye ebből 14 milliárd köbméter gáz per év lenne -idáig-, a többi része a gáznak a török-görög határhoz fog menni.

Oroszország készen áll csökkenteni a gázárat Törökország számára, mondta el Miller: “Mi készen állunk csökkenteni az árat Törökország számára. Addig csökkentjük le az árat, hogy Törökország képes legyen olyan áron vásárolni, mint Németország” – mondotta.

A Gazprom az tervezi, hogy létrehoz egy céget az új gázprojekt konstrukciójának végrehajtására, ebben török partnerek részvételére is számítanak – mondta Miller. “Készen állunk megbeszélni a török oldallal az ő részvételüket, ha ők is érdeklődnek a vezeték építéséban való részvételi lehetőség iránt. A projekt végrehajtására egy jogi személyiségű céget csinálunk Oroszországban, ennek az alapítója a Gazprom lesz” – mondta el Miller újságírók előtt.

A Déli Áramlatról azt mondta, hogy…

A Déli Áramlat gázvonal projektről Miller azt mondta, hogy nincs semmi több róla, “Ez ennyi volt, a projektet lezártuk” – mondta újságíróknak, miután az orosz-török top vezetői találkozó véget ért.

 

Korábban az orosz elnök azt mondta egy hírkonferencián, hogy Oroszország nem folytatja a Déli Áramlat projektet az “aktuális körülmények közt”. Ugyanakkor Oroszország és Törökország megegyezett abban is, hogy a már meglévő Kék Áramlat nevű gázvonal kapacitásait is kibővítik, évi 16 milliárd köbméterről évi 19 milliárd köbméterre – mondta el a Gazprom vezére újságíróknak.

 

“A kék Áramlat szállítási kapacitáca 16-ról 19 milliárd köbméterre lesz megnövelve december végéig, a megvalósíthatósági-jelentésnek megfdelelően befektetünk felújításokba fejlesztésekbe az oroszországi (gáznyomó) kompresszor-állomásokon” – mondta.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...