2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Őrizettbe vették a merénylettel vádolt Darja Tyrepovát Szentpéterváron

Őrizetbe vették Darja Tyrepovát, aki a gyanú szerint részt vett egy szentpétervári kávézóban történt robbantásos merényletben – közölte a Nyomozó Bizottság Telegram-csatornája.

“Darja Tyrepovát egy szentpétervári kávézóban történt robbanásban való részvétel gyanújával vették őrizetbe az orosz Nyomozó Bizottság tisztviselői az operatív szolgálatokkal együtt” – olvasható a közleményben.

Április 2-án robbanás történt a szentpétervári Universzitetszkaja rakpart egyik kávézójában, amely egy ember halálát okozta, akiről kiderült, hogy Vladlen Tatarszkij (valódi nevén Maxim Fomin) haditudósító volt. Az orosz egészségügyi minisztérium szerint 32 ember megsérült, egy meghalt, tíznek az állapotát súlyosnak minősítették. A RIA Novosztyi forrása arról számolt be, hogy a robbanószerkezetet állítólag az est egyik vendége hozta magával, a dobozban egy szobor volt – ajándék Tatarszkijnak.

Az ügyben közveszélyokozással elkövetett emberölés cikkelye alapján indult eljárás. Az orosz belügyminisztérium körözést adott ki a 26 éves szentpétervári születésű Darja Tyrepova ellen, akit a média a gyilkosság gyanúsítottjaként írt le.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó