2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Egy nőt keresnek az orosz hatóságok a haditudósító elleni merénylet ügyében

Körözési listára került Darja Tyrepova, a vasárnapi szentpétervári robbantásos merénylet gyanúsítottja, aki megölte Vladlen Tatarszkij ismert haditudósítót – közölte az orosz belügyminisztérium.

Tatarszkij (valódi nevén Makszim Fomin) épp előadást tartott egy rendezvényt a város történelmi központjában lévő kávézóban, amikor felrobbant egy bomba, amely megölte őt, és több mint 30 embert megsebesített. Tatarszkij egykori donbasszi harcos, aki Telegram-csatornáján kiterjedten tudósított az orosz-ukrán fegyveres konfliktusról.

A rendőrség szerint Tyrepova 26 éves. A média arról számolt be, hogy a biztonsági erők házkutatást tartottak szentpétervári lakásában.

Több szemtanú is elmondta az orosz médiának, hogy egy fiatal nő, aki Tatarszkij rendezvényének egyik vendége volt, nem sokkal a robbanás előtt egy szobrot adott neki ajándékba.

Tyrepova barátai a hírügynökségeknek elmondták, hogy a nő orvostanhallgató, és több munkahelyen dolgozott, többek között tervezőként és adminisztrátorként egy üzletben. Egy ismerőse újságíróknak elmondta, hogy Tyrepova azután hagyta el Oroszországot, hogy Moszkva tavaly megkezdte katonai műveletét Ukrajnában, és néhány hónapot Grúziában töltött, mielőtt visszatért hazájába. Egy másik ismerőst idéztek, aki szerint Tyrepova a múlt hónapban Moszkvában találkozva elmondta neki, hogy azt tervezi, hogy elhagyja Oroszországot, és Törökországon keresztül Ukrajnába utazik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó