2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Orbán egyetért Macronnal az ukrajnai konfliktusról

Európának fontolóra kellene vennie az Oroszország elleni szankciók felülvizsgálatát, mert az ukrajnai helyzetbe történő beavatkozásnak ára van – közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Twitteren.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, hogy Európa és az Egyesült Államok “ugyanazon elvek nevében” vesz részt az ukrajnai konfliktusban, de az Atlanti-óceán két oldalán nem ugyanaz az árat fizetik érte.

“Macronnak igaza van: az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus ára nem ugyanaz az Atlanti-óceán mindkét oldalán. Ha azt akarjuk, hogy az európai ipar fennmaradjon, gyorsan meg kell oldanunk az energiaválságot. Ideje újragondolni a szankciókat” – írta a magyar kormányfő.

Az ukrajnai különleges művelet kezdete óta a Nyugat fokozta a Moszkvára nehezedő szankciós nyomást, ami Európában és az Egyesült Államokban az áram, az üzemanyag és az élelmiszerek árának emelkedéséhez vezetett. Vlagyimir Putyin elnök szerint az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a korlátozások súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...