2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Nyilvánosságra került, hogy mely EU-tagállamok fagyasztották be a legtöbb orosz vagyont

Az Európai Unióban a legtöbb befagyasztott orosz vagyon Németországban, Franciaországban, Írországban, Ausztriában, Belgiumban és Luxemburgban található – jelentette a Bloomberg hírügynökség, Didier Reynders európai igazságügyi biztosra hivatkozva.

Korábban elmondta, hogy az uniós országokban összesen 13,8 milliárd eurónyi vagyont foglaltak le, ebből 12,6 milliárd euró hat országból származik.

A tisztviselő szerint “nem minden uniós ország tesz eleget” ebbe az irányba.

Oroszország ukrajnai katonai műveletének megkezdését követően a Nyugat fokozta a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. Néhány ország bejelentette az orosz vagyonok befagyasztását, és számos márka kivonult Oroszországból. Az EU már hat szankciócsomagot fogadott el, többek között szén- és olajembargót. Mindez már magának a Nyugatnak is gondot okozott, mivel az infláció, valamint az élelmiszer- és benzinárak meredek emelkedését idézte elő.

A Kreml a szankciókat olyan gazdasági háborúnak nevezte, amilyenre még nem volt példa. Ahogy Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...