2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Nuland: az USA kész enyhíteni az Oroszország elleni szankciókat a komoly tárgyalások érdekében

Victoria Nuland külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy Washington kész enyhíteni az Oroszország elleni szankciókat az Ukrajnáról és az orosz csapatok kivonásáról szóló komoly tárgyalások érdekében.

Az amerikai szenátus külügyi bizottságának meghallgatásán nyilatkozott a Moszkvával szembeni egyes korlátozások feloldásának lehetőségéről – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

“Oroszország azon döntésével összefüggésben, hogy komolyan tárgyal, és kivonja erőit Ukrajnából, valamint visszaadja a területet, természetesen támogatnám, és úgy vélem, hogy [Anthony] Blinken [amerikai külügyminiszter] is támogatná” – mondta a diplomata.

Korábban arról számoltak be, hogy az amerikai pénzügyminisztérium 17 oroszt tett fel a Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatal (OFAC) különleges kategóriájú és blokkolt személyeket tartalmazó szankciós listájára, köztük az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium vezetőjét, Gyenyisz Manturovot, a Kalasnyikov-konszern vezetőjét, Alan Lusnyikovot és a Tatár Köztársaság vezetőjét, Rusztam Minnihanovot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus befejezésének feltétele az orosz csapatok kivonása az országból.

A Kreml a nap folyamán viszont közölte, hogy kizárt a tárgyalás Putyin és Zelenszkij között.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó