2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Kreml: kizárt a tárgyalás Putyin és Zelenszkij között

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már régen nem lehetséges tárgyalópartnere Vlagyimir Putyin orosz elnöknek – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak, amikor kommentálta az ukrán vezető egyik megjegyzését, amely szerint `nem érdekelt` abban, hogy Putyinnal találkozzon béketárgyalások céljából.

“Tudjuk, milyen ígéreteket tett Zelenszkij az elnökválasztási kampánya során, és nem nehéz felidézni, illetve felfrissíteni azoknak a választóknak az emlékezetét, akik megválasztották őt Ukrajnában: soha nem oldotta meg a donbasszi problémát, elállt a minszki megállapodásoktól, ráadásul kiderült, hogy soha nem tervezte azok végrehajtását, mivel háborúra készült” – mondta Peszkov.

“Éppen ezért, fogalmazzunk így, ő maga már régóta nem potenciális tárgyalópartner Putyin elnök számára” – tette hozzá.

Korábban csütörtökön Zelenszkij a Sky News nagy-britanniai tévécsatornának azt mondta, hogy “nem érdeklik” a béketárgyalások Putyinnal, mondván, hogy Putyin “senki” lett számára, miután elindította a különleges katonai műveletet.

Zelenszkij korábban rendeletben tiltotta meg a tárgyalásokat Oroszországgal. Peszkov később azt mondta, hogy Moszkva és Kijev között jelenleg nem lehetségesek tárgyalások, mivel sem de facto, sem de jure nincsenek meg a feltételek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó