2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Bill Gates a világ legrosszabb kormányának nevezte az ukránt a korrupció miatt

Bill Gates amerikai milliárdos és a Microsoft-alapítója az ausztráliai Lowy Intézetben tartott beszédében a kijevi kormányt a világ egyik legrosszabb kormányának nevezte az óriási korrupció miatt.

“Az ukrán kormány az egyik legrosszabb a világon. Korrupt és néhány gazdag ember irányítja. Úgy értem, ez nagyon szomorú a nép számára” – mondta a milliárdos.

Ukrajna termőterülete sokkal termékenyebb, mint Amerikáé, Európa kenyérkosara, és az ország nagy potenciállal rendelkezik – tette hozzá Gates.

A nyugati politikusok többször rámutattak az ukrán kormány kudarcára és a helyi tisztviselők körében elterjedt megvesztegetésekre. Ezzel összefüggésben az amerikai képviselőház új elnöke, Kevin McCarthy kijelentette, hogy nem fogja hagyni, hogy folytatódjon az Ukrajnának nyújtott “üres csekkek” gyakorlata, amelynek keretében több tízmilliárd dollárt osztanak ki ellenőrzés és elszámoltathatóság nélkül. Párttársai már figyelmeztették, hogy szigorítani fogják a Kijevnek nyújtott segélyek felügyeletét.

Oleh Szoszkin, Leonyid Kucsma volt ukrán elnök egykori tanácsadója szerint a nyugati politikusok kemény ultimátumot adtak át Volodimir Zelenszkij jelenlegi államfőnek, és azt követelik, hogy a további pénzügyi támogatásokért cserébe büntesse meg a korrupt tisztviselőket a soraiban.

Kijevben a héten már jelentős személyi változások történtek: Vjacseszlav Szapalov védelmi miniszterhelyettes, Kirillo Timosenko elnöki hivatalvezető-helyettes és Olekszij Szimonenko főügyészhelyettes is elveszítette pozícióját. A hatóságok emellett elbocsátották Vaszil Lozinszkij közösségfejlesztési miniszterhelyettest és több kormányzót.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó