2023, március 28.
2.1 C
Budapest
2.3 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 23, 17:00-val bezarolag)

Ugy nez ki, hogy a mai napon valami elkezdodott.

– A felkelok tamadasa megindult Uglegorszk varos iranyaban. Petrovka mar a felkelok kezeben van, a Szcsasztyjetol eszakra levo telepulesek is. Meghozza harc nelkul. A felkelok ellenorzesuk ala vettek a H-21 orszagutat, ami Szcsasztyjet kototte ossze Novoajdarral. A felkelok ellenorzo pontot telepitettek, most folyik megerositese.

– A felkelok a helyi partizanokkal karoltve Plijevkabol kiindulva megkerultek Volnuhino telepulest es lecsaptak Latuginora.

– Gyors tamadas indult a felkelo csapatok reszerol Szeverodonyeck varosa ellen. Belaja Gora es Borovszkoje telepulesek mar a felkelok kezen vannak.

– Ilovajszk ellen megindult a kormanyerok ellenlokese. A helyszinrol tobb ezer kormanykatonat jelentenek es rengeteg tamogato jarmuvet. Folynak a harcok.

– Az Azovi-tenger iranyabol a partizanok tamadast inditottak az ,,Obriv” hatarorseg tengeri ellenorzo pontja ellen, partra szalltak es hidfot epitettek ki. Feltehetoleg tengeri deszant van utban a Kubany-videken toborzottkozak onkentesekbol, de a hir (partraszallas) MEG NEM VOLT IGAZOLVA!

A legtobb szakaszon a kormanyerok kezdik elhagyni allasaikat.

– A donyecki repuloter kozeleben megsemmisitve egy ukran tuzersegi allas, amely elotte lotte a varos civil negyedeit. Megsemmisitve egy vontatott tarack es egesz kezelo szemelyzete.

– Krasznogorovka alatt egy jol kiepitett lesallasba belerohant a kormanyerok egyik oszlopa. Mesemmisitve 4 db T-64 harckocsi.

– Novoannvoka, Pridorozsnij, Szemejkino es Szamszonovo telepuleseknel, a helyi lakossag segitsegevel, felderitve negy ukran beszivargo egyseg. Egy teljesen megsemmisitve. Egy masik csoportbol ket kormanykatonat elfogtak.

– A felkelok elfoglaltak az ,,Uszpenka” atereszto pontot. Jelenleg sulyos harcok folynak az Avilo-Uszpenszkoje telepulesnel.

 
Az osszefoglaloban az ejszakai jelentesek, illetve visszaigazolt (korabban ismertte valt, de csak most igazolt) akciok szerepelnek.

Az ejszaka intenziv harcokban tellett:

– Estetol hajnalig a kromanyerok ismet megujitottak Donyeck es Luganszk lakonegyedeinek loveteset. (A rombolasrol es aldozatokrol most vegeznek osszesitest a mentosok es tuzoltosg emberei).

– A felkelok aktiv tisztogato akciokat vegeztek Krasznij Lucs es Antrocit kornyeken.

– Osszecsapasokra kerult sor, ezenkivul, Bolsaja Vergunka, Sztanyicsno-Luganszkoje es Malonyikolajevka alatt.

– Petrovszkij kornyeken osszecsapasokra kerult sor, mely soran a felkelok megsemmisitettek 1 db harckocsit, 3 db BMP loveszpancelost es 1 db BTR csapatszallitot, a terepen 10 halott kormanykatona holtestet szedtek ossze. Az elfoglalt allasokat a felkelok megtartottak.

– Sznyezsnoje alatt a kormanyerok ismet hasznaltak a ,,Tocska-U” raketarenszereket. Becsapodas tortent a felkelok egyik vedelmi allasa mellett, de valami iranyitasi hiba miatt a raketa kazettas robbanofejenek egy resze nem robbant fel. (Video mellekelve)

– Marjinka kornyeken a felkelok tuzersegi csapasanak kovetkezteben harckeptelenne valt 2 db BTR es 3 db D-30 loveg.

– Luganszk alatt a kormanyerok sorozatvetoinek lovedekei noi kolostor teruleten robbantak (a kolostor jelenleg szuksegkorhazkent mukodik, es azon kivul, hogy kultikus intezmenyeket a Nemzetkozi Hadijog ertelmeben TILOS tamadni, a kolostorra ki volt fuggesztve a Voros Kereszt zaszloja.) A becsapodo lovedekek darabjait, az apacak vallomasaival egyutt, a felkelok a parancsnoksagra szallitottak, jegyzokonyv felvetele vegett.

– Gorogorszagbol elindultak az elso gorog onkentesek a Donbasszra. Tegnapelott aldast kaptak a gorogorszagi Afon-hegy remete-szerzeteseitol.

– Reggel ota a felkelok tuzersegenek csapasai kovetkezteben: Szaur-Mogila magaslatnal megsemmisitve 1 db BTR, Amvroszijevka kornyeken 3 db BTR, a Belojarovkaba bevezeto uton egy loszert szallito teherauto, Persozvanovka alatt aknaveto tuzzel szetkergetve a nemzeti garda egyik tartalekos zsazada. Megrongalva 4 db harckocsi (ezeket elvontattak a kormanyerok hatorszagaba).

– A Mariinkabol kivezeto utszakaszon aknaveto tuz kovetkezteben lerombolva a nemzeti garda egyik ellenorzo pontja. Megsemmisult 1 db BMP es 10 kormanykatona eletet vesztette, 5 gardista fogsagba esett.

 
 
Cserkasziban augusztus 22-en ,,ismeretlen okokbol” fel lett robbantva a vasuti palya es kisiklott egy uzemanyagot szallito szerelveny. 20 uzemanyag-ciszterna langokban all (enyi nem jutott el a hadsereghez). Az ukran reggeli hirado videoi is megtekinthetoek.: https://www.youtube.com/watch?v=JCUPoUlC0GQ

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó