2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 23, 17:00-val bezarolag)

Ugy nez ki, hogy a mai napon valami elkezdodott.

– A felkelok tamadasa megindult Uglegorszk varos iranyaban. Petrovka mar a felkelok kezeben van, a Szcsasztyjetol eszakra levo telepulesek is. Meghozza harc nelkul. A felkelok ellenorzesuk ala vettek a H-21 orszagutat, ami Szcsasztyjet kototte ossze Novoajdarral. A felkelok ellenorzo pontot telepitettek, most folyik megerositese.

– A felkelok a helyi partizanokkal karoltve Plijevkabol kiindulva megkerultek Volnuhino telepulest es lecsaptak Latuginora.

– Gyors tamadas indult a felkelo csapatok reszerol Szeverodonyeck varosa ellen. Belaja Gora es Borovszkoje telepulesek mar a felkelok kezen vannak.

– Ilovajszk ellen megindult a kormanyerok ellenlokese. A helyszinrol tobb ezer kormanykatonat jelentenek es rengeteg tamogato jarmuvet. Folynak a harcok.

– Az Azovi-tenger iranyabol a partizanok tamadast inditottak az ,,Obriv” hatarorseg tengeri ellenorzo pontja ellen, partra szalltak es hidfot epitettek ki. Feltehetoleg tengeri deszant van utban a Kubany-videken toborzottkozak onkentesekbol, de a hir (partraszallas) MEG NEM VOLT IGAZOLVA!

A legtobb szakaszon a kormanyerok kezdik elhagyni allasaikat.

– A donyecki repuloter kozeleben megsemmisitve egy ukran tuzersegi allas, amely elotte lotte a varos civil negyedeit. Megsemmisitve egy vontatott tarack es egesz kezelo szemelyzete.

– Krasznogorovka alatt egy jol kiepitett lesallasba belerohant a kormanyerok egyik oszlopa. Mesemmisitve 4 db T-64 harckocsi.

– Novoannvoka, Pridorozsnij, Szemejkino es Szamszonovo telepuleseknel, a helyi lakossag segitsegevel, felderitve negy ukran beszivargo egyseg. Egy teljesen megsemmisitve. Egy masik csoportbol ket kormanykatonat elfogtak.

– A felkelok elfoglaltak az ,,Uszpenka” atereszto pontot. Jelenleg sulyos harcok folynak az Avilo-Uszpenszkoje telepulesnel.

 
Az osszefoglaloban az ejszakai jelentesek, illetve visszaigazolt (korabban ismertte valt, de csak most igazolt) akciok szerepelnek.

Az ejszaka intenziv harcokban tellett:

– Estetol hajnalig a kromanyerok ismet megujitottak Donyeck es Luganszk lakonegyedeinek loveteset. (A rombolasrol es aldozatokrol most vegeznek osszesitest a mentosok es tuzoltosg emberei).

– A felkelok aktiv tisztogato akciokat vegeztek Krasznij Lucs es Antrocit kornyeken.

– Osszecsapasokra kerult sor, ezenkivul, Bolsaja Vergunka, Sztanyicsno-Luganszkoje es Malonyikolajevka alatt.

– Petrovszkij kornyeken osszecsapasokra kerult sor, mely soran a felkelok megsemmisitettek 1 db harckocsit, 3 db BMP loveszpancelost es 1 db BTR csapatszallitot, a terepen 10 halott kormanykatona holtestet szedtek ossze. Az elfoglalt allasokat a felkelok megtartottak.

– Sznyezsnoje alatt a kormanyerok ismet hasznaltak a ,,Tocska-U” raketarenszereket. Becsapodas tortent a felkelok egyik vedelmi allasa mellett, de valami iranyitasi hiba miatt a raketa kazettas robbanofejenek egy resze nem robbant fel. (Video mellekelve)

– Marjinka kornyeken a felkelok tuzersegi csapasanak kovetkezteben harckeptelenne valt 2 db BTR es 3 db D-30 loveg.

– Luganszk alatt a kormanyerok sorozatvetoinek lovedekei noi kolostor teruleten robbantak (a kolostor jelenleg szuksegkorhazkent mukodik, es azon kivul, hogy kultikus intezmenyeket a Nemzetkozi Hadijog ertelmeben TILOS tamadni, a kolostorra ki volt fuggesztve a Voros Kereszt zaszloja.) A becsapodo lovedekek darabjait, az apacak vallomasaival egyutt, a felkelok a parancsnoksagra szallitottak, jegyzokonyv felvetele vegett.

– Gorogorszagbol elindultak az elso gorog onkentesek a Donbasszra. Tegnapelott aldast kaptak a gorogorszagi Afon-hegy remete-szerzeteseitol.

– Reggel ota a felkelok tuzersegenek csapasai kovetkezteben: Szaur-Mogila magaslatnal megsemmisitve 1 db BTR, Amvroszijevka kornyeken 3 db BTR, a Belojarovkaba bevezeto uton egy loszert szallito teherauto, Persozvanovka alatt aknaveto tuzzel szetkergetve a nemzeti garda egyik tartalekos zsazada. Megrongalva 4 db harckocsi (ezeket elvontattak a kormanyerok hatorszagaba).

– A Mariinkabol kivezeto utszakaszon aknaveto tuz kovetkezteben lerombolva a nemzeti garda egyik ellenorzo pontja. Megsemmisult 1 db BMP es 10 kormanykatona eletet vesztette, 5 gardista fogsagba esett.

 
 
Cserkasziban augusztus 22-en ,,ismeretlen okokbol” fel lett robbantva a vasuti palya es kisiklott egy uzemanyagot szallito szerelveny. 20 uzemanyag-ciszterna langokban all (enyi nem jutott el a hadsereghez). Az ukran reggeli hirado videoi is megtekinthetoek.: https://www.youtube.com/watch?v=JCUPoUlC0GQ

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...