2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Nőtt az orosz szolgáltatóipari BMI júniusban

Az orosz szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 51,7 pontra erősödött júniusban a májusi 48,5 pontról.

Az S&P Global keddi közleménye rámutatott arra, hogy négy hónap után először bővült az üzleti tevékenység az orosz szolgáltatási szektorban, ahol ugyan a növekedés nem volt túl jelentős, mindazonáltal javult a lakossági kereslet és nőttek az új megrendelések.

Az orosz szolgáltatóipari és a már korábban ismertetett feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexből képzett kompozit mutató júniusban 50,4 pont volt a májusi 48,2 pont után.

Az indexek 50 pont feletti értéke az üzleti aktivitás növekedését, az ennél kisebb szint visszaesését jelzi.

A jelentés szerint az új megrendelések először nőttek júniusban tavaly szeptember óta, ugyanakkor az új exportrendelések tovább csökkentek. Az orosz szolgáltatók júniusban a termelési költségek további jelentős növekedését regisztrálták.

A magasabb költségterhet részben az importált nyersanyagok magasabb ára okozta, de egyes cégek arról számoltak be, hogy az alkalmazottak bére emelkedett a megtartásuk érdekében, ami szintén befolyásolta a költségek növekedését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...