2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Donyeckbe irányítják a Luganszki Népköztársaság felszabadításában résztvevő erőket

A Donyecki Népköztársaság (DNR) egységeit, amelyek segítettek a Luganszki Népköztársaság (LNR) felszabadításában, átvezénylik Donyeck irányába – közölte újságírókkal Gyenyisz Pusilin, a DNR vezetője.

“A Luhanszki Népköztársaság felszabadult… Már most elmondhatjuk, hogy a testvéreink megsegítésében részt vevő alakulatunk – Donyeck irányába indult. A luganszki második hadtestet is átvezénylik” – mondta Pusilin.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban bejelentette a Luganszki Népköztársaság felszabadítását. A sikeres harci műveletek eredményeként az orosz fegyveres erők az LNR népi milícia egységeivel együtt teljes ellenőrzést gyakorolnak Liszicsanszk és számos közeli település felett. A várost elhagyva az ukrán fegyveresek felrobbantottak és leromboltak néhány fontos közigazgatási épületet, köztük a városházát.

Szintén a különleges művelet során az orosz fegyveres erők a Donyecki Népköztársaság erőivel közösen felszabadították a DNR területének nagy részét, különösen Vonovakta, a Donyecktől délre fekvő, stratégiailag fontos járási központ, Mariupol, az Azovi-tenger partján fekvő legnagyobb város, valamint Szvjatogorszk, ahol egy nagy, ortodox kolostor található. Az ukrán fegyveresek által ellenőrzött Piszki, Avdiivka és más településekről azonban továbbra is bombázzák Donyecket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...