2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Nőtt az orosz szolgáltatóipar teljesítménye szeptemberben

Erősödött az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) szeptemberben.

Az S&P Global gazdaságkutató intézet szerdán ismertetett felmérése szerint az oroszországi szolgáltatási szektor üzleti aktivitása szeptemberben 51,1 pontra emelkedett az augusztusi 49,9 pontról.

Az S&P Global index 50 pont alatti értéke az üzleti aktivitás csökkenését, az 50 feletti pedig növekedését jelzi.

A gazdaságkutató szerint szeptemberben zsinórban negyedik hónapja nőtt az új rendelések száma. A növekedés a belföldi új ügyfelek megjelenésének köszönhető, miközben az új exportrendelések tovább csökkentek.

Szeptemberben már második hónapja csökkent a foglalkoztatás az orosz szolgáltató szektorban. A zsugorodás üteme augusztushoz képest gyorsult, május óta a legnagyobb volt. A múlt hónapban a költségnyomás mérséklődött, a vállalatok azonban továbbra is ügyfeleikre hárították a költségterhet.

A szolgáltatóipari és a korábban ismertetett feldolgozóipari adatok összesítésével képzett szeptemberi kompozit BMI 51,5 pontra emelkedett az augusztusi 50,4 pontról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...