2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Nevet vált az Ukrajnában harcoló amerikai magánhadsereg, a Mozart-csoport

A Mozart amerikai katonai magáncég (PMC) ezen a néven megszünteti ukrajnai tevékenységét – közölte a Sztrana.ua ukrán hír- és elemző portál a szervezet alapítójára, Andrew Milburnre hivatkozva.

“Ma volt a Mozart-csoport utolsó napja. Az, hogy a név és a szervezet pereskedés tárgyává vált, túlságosan elvonta a figyelmünket a fő küldetésünkről” – mondta.

Az alapító azonban hozzátette, hogy bár a Mozart PMC már nem létezik, “az emberek maradnak” az új név alatt és a küldetésük folytatódik.

Január végén a The Telegraph idézte Milburnt, aki azt mondta, hogy a cég, amely Kijev oldalán vesz részt az ellenségeskedésekben, reméli, hogy szerződést kap az ukrán fegyveres erőktől “katonai kiképzésre”, és azt tervezi, hogy konzultál Washingtonnal a konfliktusokban való részvételről.

Novemberben Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába, több mint 60 országból. Szerinte ez növeli a nyugati országok részvételét a történésekben.

Moszkva február 24. óta különleges hadműveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a végső célnak a Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó