2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Alapító: a Mozart-csoport ukránokat képez ki az oroszok megölésére

Annak ellenére, hogy az amerikai Mozart-csoport állítólag humanitárius küldetést lát el Ukrajnában, egy katonai magáncég, amely ukrán katonákat képez ki az oroszok megölésére – mondta az alapító és vezérigazgató az RT hírtelevízió “Going Underground” című műsorában, Afshin Rattansinak.

Az amerikai állampolgárok, Andrew Milburn és Andrew Bain által tavaly márciusban alapított Mozart Groupot a Wagner Group nyugati válaszaként jellemezték – ez az orosz katonai magáncég jelenleg a kijevi erőkkel harcol a kulcsfontosságú donbászi város, Artyomovszk (Ukrajnában Bakhmut néven ismert) ellenőrzéséért.

A Rattansi-nak nyilatkozva Milburn igyekezett eloszlatni a Mozart és Wagner közötti összehasonlítást. Az RT műsorvezetőjének elmondta, hogy csoportja küldetése “tisztán humanitárius”, és hogy a Mozart tagjai elsősorban a frontvonal közelében élő civilek ellátásával és evakuálásával foglalkoznak.

A csoport másik küldetése azonban az ukrán katonák kiképzése, amely gyakran “nagyon közel a frontvonalhoz” zajlik – mondta Milburn, az amerikai tengerészgyalogság volt parancsnoka.

“Sajnos ebben a háborúban – tulajdonképpen minden háborúban – minél többet veszünk ki az ellenfélből a játéktérről, vagy ölünk meg, annál kisebb a veszély a saját embereinkre nézve” – mondta.

“Miért képezzük ki a srácokat? Nem egyszerűen azért, hogy megvédjék magukat, hanem azért, hogy megöljék az ellenséget”.”

“Minden, amit teszünk, pontosan a NATO politikájának keretein belül van” – folytatta.

“A Nyugat halálos fegyverekkel látja el Ukrajnát, amelyek oroszokat ölnek. Miért teszik ezt? Azért, hogy oroszokat öljenek”.

“Amikor katonákat képezünk ki, ez a céljuk. Ezért tanítjuk meg nekik, hogyan kell kezelni a fegyvereiket.”

Míg a Mozart magánadományokból él, Milburn korábban “a nyugati kormányok finanszírozására” szólított fel, és a múlt hónapban a Newsweeknek feltette a kérdést: “Mi a fene akadályozza meg az USA, vagy az Egyesült Királyság, vagy az Európai Unió kormányait abban, hogy kinyújtsák a kezüket, és azt mondják: “Hadd segítsünk nektek”?”.

Milburn jelenleg jogi vitába keveredett Bainnel, aki azzal vádolja a nyugalmazott parancsnokot, hogy megsértette az amerikai fegyverkereskedelmi szabályokat, és a Mozart kiképzési műveleteit Örményországra akarta kiterjeszteni. A perben Milburnt azzal is vádolják, hogy a szervezetnek adományozott pénzt sikkasztott, humanitárius szállítmányok betörését szervezte meg Ukrajnában, szexuálisan zaklatta egy női munkatársát, és megvesztegette az ukrán katonai vezetőket.

Milburn viszont azzal vádolta a Bain-t, hogy pénzt keresett a Mozart Csoporttól, és azt állította, hogy a Bain “nagymértékben befektetett Oroszországban”, amit ő tagad.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó