2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Németország reméli, hogy újraindulnak az orosz gázszállítások

Robert Habeck német gazdasági miniszter és alkancellár reményét fejezte ki, hogy az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül történő orosz földgázszállítások újraindulnak az éves 10 napos karbantartás befejezése után.

“Sem az első, sem a második forgatókönyvvel kapcsolatban nincsenek titkos információim” – mondta Habeck az ARD televíziónak. “A lehetőség fennáll.”

A miniszter szerint Németországban továbbra is komoly aggodalmak vannak a közelgő őszi és téli gázhiány miatt.

“Ha nem lehet több gázt szerezni a piacon, akkor még jobban csökkenteni kell a fogyasztást” – mondta.

Az orosz Gazprom hétfőn felfüggesztette az Északi Áramlat-1 gázvezeték működését a tervezett éves karbantartás miatt, amely a tervek szerint július 21-én fejeződik be. Június közepén a vezeték kapacitása 40 százalékára csökkent a gázszállítás, mert működési problémák merültek fel, mivel az Oroszország elleni szankciók miatt nem sikerült időben visszaszállítani Kanadából egy karbantartott turbinát.

A kanadai kormány közölte, hogy a kritikák és az ukrán nyomás ellenére is visszaszolgáltatja a berendezést. Ottawa azonban nem tűzte ki a turbina Németországba történő visszaszállításának időpontját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...