2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Kreml: Putyin a jövő héten Teheránba látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a jövő héten Teheránba látogat, ahol találkozik iráni és török kollégájával, Ebrahim Raiszival, illetve Recep Tayyip Erdogannal – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságírókkal.

“Igen, ezt meg tudjuk erősíteni. Az elnök teheráni látogatásának előkészítése folyamatban van. Az asztanai békefolyamat garanciavállalóinak számító államok vezetőinek találkozójára kerül sor ott” – mondta Peszkov, pontosítva, hogy az útra július 19-én kerül sor.

A háromoldalú találkozó mellett kétoldalú találkozókat is tartanak majd Teheránban – tette hozzá Peszkov.

“Tegnap jelentettük be a legmagasabb szintű kapcsolatfelvételt Putyin és Erdogan között. Nos, ott is lesz ilyen találkozó” – mondta Peszkov.

A szíriai politikai rendezést Oroszország, Törökország és Irán kezdeményezte, az a három ország, amely a szíriai békefolyamat garanciavállalójaként is fellépett, a damaszkuszi kormánytisztviselők és a szíriai ellenzéki képviselők bevonásával.

Az első tárgyalásokra 2017 januárjában került sor Asztanában, akkor még így hívták Kazahsztán fővárosát. Asztanát 2019-ben átnevezték Nur-Szultanra, a béketárgyalásokat azonban továbbra is Asztanai formátumú tárgyalásokként emlegetik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...