2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Oroszország ma felfüggesztette az Északi Áramlat gázvezeték működését

Felfüggesztették az orosz gáz szállítását Németországba az Északi Áramlat balti-tengeri gázvezetéken keresztül.

Az üzemeltető Nord Stream AG közölte, hogy hétfőtől kezdődően 10 napra leállítják a vezetéket rutinszerű karbantartási munkálatok miatt. Ez idő alatt minden gázáramlás leáll a vezetéken keresztül.

Az üzemeltető kiemelte, hogy a leállásról előzetesen minden partnerrel megállapodtak.

A múlt hónapban az orosz energiaóriás 60%-kal csökkentette a csővezetéken keresztül Németországba szállított gázmennyiséget a működési problémák miatt, amelyeket az okozott, hogy egy karbantartott turbinát nem sikerült időben visszaszállítani Kanadából a szankciók miatt. Robert Habeck német gazdasági miniszter azonban azzal érvelt, hogy ez “politikai döntés” volt.

Az elmúlt években az Északi Áramlaton keresztül történő szállítás karbantartás miatti kiesését az Ukrajnán vagy Lengyelországon keresztül történő megnövelt szállítással kompenzálták. Különböző tisztviselők és az ipar képviselői azonban az Financial Times-nak elmondták, attól tartanak, hogy Oroszország ezúttal nem ezt teszi, és a kontinensnek gázhiánnyal kell szembenéznie.

A Gazprom többségi tulajdonában lévő Nord Stream AG ragaszkodik ahhoz, hogy a karbantartási információkat megfelelően közzétették, a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló uniós rendeletnek megfelelően.

“A karbantartási tevékenységek ütemezését szorosan összehangolták a Nord Stream upstream és downstream partnereivel” – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...