2023, március 21.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Németország nem áll készen az orosz gázembargóra – gazdasági miniszter

Németország még nem áll készen az orosz gáz teljes embargójára – jelentette ki csütörtökön Robert Habeck alkancellár és gazdasági miniszter. A tisztségviselő szerint Berlinnek még sok tennivalója van, mielőtt egy ilyen lépést megtenne.

Habeck szerint az orosz kőolajimport idő előtti betiltása “kilőné az árakat, és esetleg megzavarhatná az ellátási láncokat”.

“Gyorsabban kell kiépíteni az infrastruktúrát” az alternatív szállításokhoz – jegyezte meg a miniszter.

Németország a közelmúltban azt a célt tűzte ki, hogy Moszkva ukrajnai katonai műveletének hátterében fokozatosan megszünteti függőségét az orosz energiaforrásoktól.

Berlin közölte, hogy az orosz kőolaj és szén kiváltását az idei év végéig tervezi, az orosz gázvásárlással pedig 2024-ig hagy fel.

Az ország azonban eddig eleget tett Oroszország legutóbbi követelésének az új rubelalapú gázfizetési mechanizmussal kapcsolatban, és Németország két nagy gázimportőre, a VNG és az Uniper is jelezte, hogy kész a rubel elszámolásra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó