2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Nagykövet: ez egy pofon Ukrajnának – Berlinben betiltják az ukrán zászlót

A német hatóságok betiltották a május 8-9-i ukrán zászlós demonstrációkat és az ukrán jelképek használatát is ezeken a napokon. Az elvetemült kirohanásairól ismert berlini ukrán nagykövet is megszólalt az ügyben.

“Ez egy pofon Ukrajnának”. Ukrajna németországi nagykövete, Andrij Melnyik felháborodott az ukrán szimbólumok betiltása miatt a május 8-i és 9-i berlini rendezvényeken.

Felszólította Franzis Giffey berlini polgármestert és Iris Spranger belügyi szenátort, hogy “azonnal vonják vissza ezt a kétes döntést”.

“Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a berlini rendőrség május 8-án és 9-én betiltotta az Ukrajnával kapcsolatos zászlókat. (…). Ez egy pofon Ukrajnának és az ukrán népnek” – mondta Melnyik az AFN-nek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...